Restoran Madera - Restorani - Restorani Beograd

Nazad na kategoriju: Restorani,
0 (0)
Adresa:
Bulevar kralja Aleksandra 43
11000 Beograd


Telefon:
011 323 1332
011 324 71 48
Jelovnik
Detaljnije

Više informacija

karticaDa, svim karticama
sajthttp://maderarestoran.com/
slavlja10h -24(01)h
  • 0-beograd-restoran-madera
  • 1-beograd-restoran-madera
  • 2-beograd-restoran-madera

 

Čuveni gradski boemi su, još davnih dana, odabrali naš restoran kao mesto na kom su počinjali i završavali dan. I danas Vas restoran Madera,  sa starim šarmom, ali u modernom, redizajniranom ambijentu očekuje u Bulevaru kralja Aleksandra 43.

U našoj ponudi su specijaliteti nacionalne i internacionalne kuhinje od posebno biranih svežih namirnica. Provedite prijatne trenutke uz kvalitetan izbor vina (domaćih, italijanskih, francuskih, španskih, čileanskih) i živu muziku u večernjim satima.

Nudimo Vam 170 mesta u klimatizovanoj sali i 270 mesta u letnjoj bašti sa pogledom na Tašmajdanski park.

Restoran Madera se nalazi u gradskoj zoni duge prošlosti. Deo današnjeg Bulevara kralja Aleksandra od Takovske do Beogradske ulice bio je poznat pod imenom Fišegdžijska čaršija jer je, po naredbi kneza Miloša Obrenovića, taj prostor bio određen za prodaju baruta i fišeka.

Na mestu gde se danas nalazi restoran Madera najpre je otvorena kafana Smederevo, gde su se okupljali kočijaši i amali. Potom je, u duhu moderne, podignuta višespratna zgrada čije je prizemlje 1937. godine krasila kafana – restoran Madera.

Priča kaže da je restoran dobio ime tako što je neko od gostiju doneo odlično vino sa portugalskog ostrva Madeira. U ovom restoranu okupljali su se gradski boemi, čuveni umetnici i novinari, koje su popularno nazivali “maderašima”. Među njima su dr Aca Obradović, Predrag Milojević, Ljuba Tadić, Miroslav Radojčić, Den Tana, Miljan Miljanić, Slava Đukić, Ljubiša Vukadinović, Dragoslav Šekularac i drugi.

Današnji, moderan izgled Madera je dobila u maju 2003. godine.

Ostavite komentar