Restoran Klub književnika - Restorani - Restorani Beograd

Nazad na kategoriju: Restorani,
0 (0)
Adresa:
Francuska 7
11000 Beograd


Telefon:
011 262 79 31
Jelovnik
Detaljnije

Više informacija

karticaDa, svim karticama
sajthttp://www.klubknjizevnika.rs
slavlja12h-01:00h, nedeljom do 18h
  • 1-beograd-restoran-klub-knjizevnika
  • 21-beograd-restoran-klub-knjizevnika
  • 31-beograd-restoran-klub-knjizevnika

 

Pre deceniju ili dve Klub književnika je za većinu Beograđana bio pomalo mistično mesto, više mit nego kafana, status pripadništva tajnom društvu u kome je za članstvo bilo potrebno mnogo više od novca i uspeha preko noći.

(Bogdan Tirnanić u knjizi „Beograd za početnike“)

Vreme provedeno u Klubu književnika predstavlja najprijatnije trenutke iz mog putešestvija po Jugoslaviji.

(Kirk Daglas)

Na svom spisku stalnih gostiju Klub književnika čuva mnoga velika imena: Momo Kapor,Ivo Andrić, Danilo Kiš, Dobrica Ćosić, Matija Bećković, Zoran Radmilović, Olja Ivanjicki, Miroslav Krleža, Borislav Pekić, Bogdan Tirnanić, Aleksandar Vučo, Olivera Katarina, kao i Žan Pol Sartr, Simon de Bovoar, Ričard Barton, Sofija Loren, Alberto Moravija, Elizabet Tejlor, Klint Istvud i mnogi drugi

Klub književnika je mesto dobre hrane i legendarnih priča. U Klubu je Ivo Andrić dao prvu izjavu nakon primanja Nobelove nagrade. Ovde su se Danilo Kiš i Momo Kapor redovno družili, i prvi put zajedno osetili starim. Ovo je mesto gde je Rokfeler među prvima došao na večeru, a među poslednjima otišao.

Klub književnika je, već skoro sedamdeset godina, mesto na kom su počinjale i cvetale mnoge ljubavi. Ovo je jedino mesto, rekli su njihovi prijatelji, gde se Elizabet Tejlor i Ričard Barton nikada nisu svađali. Ovo je mesto gde se za jedno veče obećala i udala Olivera Katarina. Klub Književnika je bio prvi svedok veze između Ljiljane i Mome Kapora.

Danas, sedamdeset godina kasnije, Beograd se promenio. Promenio se i Klub književnika, ali neke stvari su ostale iste: dobra hrana spremana po tradicionalnim receptima i prijatna atmosfera u kojoj velika imena današnjice sede zajedno sa mladim nadama sutrašnjice.

Ostavite komentar