Zlatni Bokal - Restorani - Restorani Beograd

Nazad na kategoriju: Restorani,
0 (0)
Adresa:
Skadarska 26


Telefon:
011 323 48 34
Jelovnik
Detaljnije

Više informacija

karticaDa, svim karticama osim American express
  • zlatni-bokal-05
  • zlatni-bokal-08
  • zlatni-bokal-14

 

Kada pomislite na toplo, tek skuvano jelo iz kuhinje vašeg detinjstva, na ukusan i sočan roštilj kakav može biti samo onaj pravi, na ćumur, od najboljih majstora. Kada bi pojeli najbolji biftek u gradu, kada vam se pije vrhunsko vino u dobrom društvu, a da vam violina ili tambura osvežavaju sećanja ili pokrenu emocije, dođite u Zlatni bokal (Skadarska 26) gde je sve podređeno vrhunskom boemskom uživanju tj. poštovanju svih vaših čula još od davnina, u jednom od najstarijih delova Beograda – u Skadarliji.

Kroz vekove među ovim zidovima pričaju se priče, peva pesma i piju dobra vina… Nekada vinski podrum, pa kafanica na staroj beogradskoj kaldrmi, a danas odličan restoran sa ponudom za poštovanje, ne gubi onaj stari duh kojim su počinjale i završavale se ljubavi uz čašu i pesmu sto dušu leči. Jos možete odslušati po neku priču čijih se učesnika možda i sećate…

Znali su ljudi neki i tada, a znamo i mi sada da bez domaćinskog zalogaja, dobrog vina ili prave srpske rakije dan ne treba počinjati. Sve u Srbiji valja proslaviti, novi početak, krštenje, rođenje, kumstvo, prijateljstvo… valja svakoga dana naći vremena za “čašicu razgovora” i ako su to znale mnoge generacije u starom Beogradu, negde na Balkanu, zašto bismo mi to menjali?

Ostavite komentar