Restoran Byblos - Restorani - Restorani Beograd

Nazad na kategoriju: Restorani,
0 (0)
Adresa:
Nebojšina 6 (ulaz iz Karađorđevog parka)
11000 Beograd


Telefon:
011 244 19 38
Jelovnik
Detaljnije

Više informacija

karticaPlaćanje svim karticama osim Diners
dostava
  • 1-beograd-restoran-byblos
  • 0-beograd-restoran-byblos

2002 druge godine u malom vračarskom podrumu stvaran je Byblos, kuća libanske kuhinje – mesto gde se čuju različiti jezici, gde se puši “Drina” i nargile, gde se uživa u ukusnoj hrani i orijentalnom plesu. Sestre Jelena i Katarina Kovačević, brižljivim antropološkim pristupom, približavale su libansku kulturu Beogradu i stvarale jedan od simbola grada kakvog smo želeli. Biti medju tih 30 ljudi u tom trenutku, izgledalo je kao da ste u Londonu ili Parizu. Restoran je dobio ime po najstarije kontinuinirano naseljenom gradu na svetu, severno od Bejruta, “Pariza Bliskog istoka”.

Kada je stara vračarska kuca, u kojoj se nalazio restoran, srušena, preselili smo se u Nebojšinu 6, u novu vračarsku zgradu, skrivenu iza krošnji Karadjordjevog parka. Glavni kuvar novog Byblosa je Deni Chehwan, čije specijalitete pamte bejrutski gosti lanca “Al Balad”.

Od 2008.godine Byblos je generalni zastupnik i distributer vina kuce “Kefraya”, jednog od tri najpoznatija proizvodjaca vina u Libanu. Duga tradicija proizvodnje vina u ovom delu Bliskog istoka, sa korenima u Fenikiji i dominacija francuske kulture u jednom istorijskom periodu , cine ova vina posebno interesantnim i kvalitetnim.

Za vas smo spremili pedeset stolica i nešto manje stolova, terasu u parku, najukusniju hranu, najbolja libanska vina, najmirisniji duvan, arapsku kafu, orijentalni ples i naravno, beogradski osmeh i duh, koga smo uspeli da sačuvamo…

Ostavite komentar