Restoran Bella Napoli - Restorani - Restorani Beograd

Nazad na kategoriju: Restorani,
0 (0)
Adresa:
Zmaj Jovina 35
11080 Beograd


Telefon:
011 21 98 162
Jelovnik
Detaljnije

Više informacija

karticaPlaćanje svim karticama osim Diners
sajthttp://www.bellanapoli.rs/
  • 0-beograd-restoran-bella-napoli
  • 1-beograd-restoran-bella-napoli
  • 2-beograd-restoran-bella-napoli

Svoju istoriju, Bella Napoli Restoran & Pizzeria započeo je 1999 godine kao porodični restoran na Zemunskom keju. Restoran je osnovao Miša Garić, veliki gurman i zaljubljenik u italijansku kuhinju koji je svoju strast prema ukusima hteo da podeli sa drugima. 2002 godine restoran se seli u srce starog Zemuna, u Zmaj Jovinu ulicu u kojoj se i dan danas nalazi.

Miša Garić je svoje gastronomske veštine usavršio u Akademiji za kulinarske veštine Etual (Boscolo Etoile Academy – http://www.scuoladicucinaetoile.it) i učio od velikih italijanskih majstora kulinarstva Luce Montersina i Rossana Boscola . Uz primenu italijanskih tehnika pripreme hrane i originalnih italijanskih receptura Miša je kreirao autentičnu ponudu jela koja gosti restorana veoma vole.

Osnovna karakteriska restorana je da sve što se servira na tanjiru sprema se u samom restoranu po Mišinim recepturama. Koriste se najkvalitetnije i pažljivo birane namirnice, kuva se domaći paradajz za pice i paste, prave se domaće testenine (njoke, taljatele, lazanje, ravioli), hlebovi, sosovi za paste i mesa, dresinzi za salate, kolači. Sveža riba, plodovi mora i meso obrađuju se i mariniraju u samom restoranu, a ramstek za taljatu sazreva metodom suvog sazrevanja (Dry Aging) u specifičnim uslovima minimum 21 dan.

Enterijer i letnja bašta su uređeni u tradicionalnom italijanskom stilu tako da u potpunosti gosti imaju osećaj kao da se nalaze negde na jugu italije. Atmosfera u restoranu je opuštena a pri tom intimna, sa nenametljivom uslugom.

Iako okružen brojnim poznatim beogradskim kafanama i restoranima, Bella Napoli Restoran & Pizzeria je svojim kvalitetom i različitošću postao jedno od kultnih mesta i sinonim za italijanski restoran u Beogradu. Veoma popularan i posećen, odoleva izazovima današnjice i osim što zadržva stare konstanto privlači nove goste. Pored domaćih, veliki broj gostiju čine i stranci koji žive ili se samo zatektnu u Beogradu.

Ostavite komentar