Intervju, Nenad Marković (Pro Bono Nuovo)

Zašto je Pro Bono Nuovo sve popularniji restoran u Kragujevcu, koji je recept za uspeh u ugostiteljstvu i šta nam preporučuje Nenad Marković, menadžer restorana, pročitajte u ekskluzivnom intervjuu na našem sajtu…

Po čemu je Pro Bono Nuovo jedinstven u Kragujevcu, i šta ga razlikuje od sličnih lokala?

Razlikuje se po samoj ponudi, širokom izboru doručka i po cenama koje su malo povoljnije. Za veoma kratko vreme uspeli smo da pridobijemo poverenje mnogih naših sugrađana, da već sada imamo goste koji nas svakodnevno posećuju, postali smo nezaobilazna tačka na ruti kretanja mnogih Kragujevčana. Mislim da je to ključna razlika u odnosu na prethodni način rada restorana, to što je sve podređeno našim gostima i njihovom užitku. Verujem da su to osetili svi naši posetioci.

Vaš restoran je relativno nov, ali se nalazi na lokaciji sa ugostiteljskom tradicijom. Koliko je teško privući goste, i privoleti ih da ostanu?

Bilo je teško ponovo pridobiti poverenje gostiju jer je menadžement koji je vodio restoran u prethodnom periodu imao drugačiji cilj i koncept. Meni karta kao i sama atmosfera, ako tako mogu reći, bila ja prilagođena i namenjena stranim gostima, kojih je pre godinu, dve, bilo dosta u našem gradu. Mi smo sada to promenili i u žižu našeg interesovanja postavili naše sugrađane.

Koju hranu biste nam posebno preporučili da probamo? Šta je specijalitet u Vašem lokalu?

Specijalitet kuće su svinjska rebarca na kajmaku kao i razna mesa u sosevima. Toplo preporučujemo i doručak za dame… bakin kolač sa raznim voćem.

0-intervju-nenad-pro-bono-nuovo

Da li su Kragujevčani spremni za nove ideje, ili su više okrenuti tradicionalnim konceptima restorana i kafana?

Kragujevčani su spremni za nove ideje. Mislim da svaki koncept restorana ili kafane treba da se razlikuje jedan od drugog, da ne bude tipičan kao što je to slučaj, svaki ugostiteljski objekat treba biti jedinstven na svoj način.

Ugostiteljstvo deluje kao branša koja najmanje zavisi od finansijskih prilika u državi i gradu. Koliko je to tačno i kako na posao utiču ekonomski potresi?

Konkretno, poslovanje i uspešnost svake kafane ili restorana zavisi od finansijskih prilika u državi i našem gradu. Verujem da naš restoran prati trenutno stanje i time smo se vodili kada smo koncipirali našu ponudu. Zato je naš koncept zamišljen tako da cene budu prilagođene za više od 90% potrošača.

Šta mislite da nedostaje ugostiteljstvu Kragujevca? Šta biste izmenili da možete?

Nedostaje edukacija ljudi koji rade u ugostiteljstvu da bi svoje znanje preneli na goste i usmerili ih sugestivnom prodajom šta je dobro za njih. Svaki ugostiteljski objekat treba da se trudi da svoj jelovnik i uslugu prilagodi i podigne na viši nivo, jer smatram da je to ogledalo svakog ugostiteljskog objekta.

Imate li neku poruku za pratioce našeg sajta?

Dođite, probajte, sugerišite jer svaki vaš dolazak je nama jedan poen više. Prijatno!

Ostavite komentar