Večera u oblacima – 5 najviših restorana na svetu

Ljubiteljima visine, klope i zaljubljenicima u panorame grada serviramo pet najviših restorana na svetu.

 

5. Restoran “Catch”

Kineski grad Guangdžou može da se pohvali sa dva od pet restorana na našoj listi. Lift hotela “Four Seasons” se zaustavlja na 100. spratu gde vas dočekuje posluga restorana “Catch”, a uz otvorenu kuhinju i panoramu trećeg najvećeg grada u Kini provešćete nezaboravne trenutke. Iako daleko od nivoa mora, ovaj restoran je poznat po morskoj hrani, a u njemu možete probati specijalitete iz celog sveta i uživati u najboljoj morskoj hrani u gradu.

restoran-catch-guangzhou-kina

4. Restoran “Tosca”

Kina dominira u najvišim restoranima na svetu. ali na broju četiri, restoran “Tosca” pruža možda i najspektakularniji pogled od svih. Lebdeći iznad Hong Konga, italijanski restoran na 102. spratu u okviru hotela “Ritz-Carlton” ostavlja bez daha pogled vredan jako visoke cene večere.

restoran-tosca-hong-kong

3. Restoran “Twist”

Ne samo treći najviši restoran na svetu, restoran “Twist” se može pohvaliti i titulom najvišeg rotirajućeg restorana na svetu. Praveći krug oko zgrade “Canton” u kineskom gradu Guangdžou na visini od 423 metra restoran servira mešavinu mediteranske, zapadne i kineske kuhinje.

restoran-twist-kina

 

2. Restoran “Elba”

Italijanski restoran u gradu Šenžen (Kina), servira hranu na 426 metara unutar luksuznog “St. Regis” hotela. “Elba” nudi mešoviti meni, prošaran italijanskim picama i pastama, kao i lokalnom hranom poput pice sa pekinškom patkom.

restoran-elba-kina

 

 

1. Restoran “At.mosphere”

Na neverovatna 442 metra restoran “At.mosphere” u Dubaiju najviši je restoran na svetu! Sama Burj Khalifa kula nalazi se na  828 metara, i najveća je građevina na svetu. Najskuplje jelo na meniju koštaće vas 140 eura, a to je jastog. Potrebno je tačno minut vremena da vas stakleni lift odvede na 122. sprat. Možda i najluksuzniji restoran na svetu nudi kuhinju iz celog sveta, a akcenat se baca najpre na morsku hranu i grilovano meso. Širok spektar svetskih vina, aperitiva i viskija je tu da vam upotpuni obrok. “At.mosphere” može primiti i uredno uslužiti preko 200 gostiju. Američki dizajner restorana Adam Tiani je za restoran rekao: “Ovde gore, vi ćete se osećati elegantno i luksuzno, vi ćete se osećati seksi” “Vi lebdite, to je putovanje. Ovo je vaša luksuzna jahta u oblacima” Kada se dan počne pretvarati u noć, tempo restorana se ubrzava, i postaje trendi bar uz rezident DJ-a koji održava vibracije sve do dva časa iza ponoći. I ono što većinu najviše interesuje, cene ovog gastronomskog iskustva… Za ručak, minimalna cena po osobi bi vas stajala oko 70 evra, dok bi večera bila oko 100e.

restoran-at.mosphere-dubai-1 restoran-at.mosphere-dubai-2 restoran-at.mosphere-dubai-3

Ostavite komentar